Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (141): Cihatçı radikal İslamcılar Diyarbakır’da neden toplandı, neler planladı?

Alimler ve Medreseler Birliği Başkanı Enver Kılıçaslan (Silvanlı Molla Enver, Hizbullah hükümlüsü) Diyarbakır’da “7. Ulema Buluşması”na ev sahipliği yaptı. Bu toplantıya HÜDA-PAR (Hür Dava Partisi) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Taliban sözcüsü, İran, Irak, Suriye gibi ülkelerden radikal İslamcılar katıldı. Peki cihatçı radikal İslamcılar Diyarbakır’da neden toplandı, neler planladı?

Feminist Bakış’ta toplantıyı yorumlayan Berrin Sönmez, “Seküleri ve dindarıyla Türkler ve Kürtler cihatçı selefi aşırılıkçılara ve iktidara karşı mücadele hakkını laiklik ekseninde örmeye mecbur” diyor.

“Genel olarak Türkiye siyaseti için geçerli görülse de özellikle Kürt siyasi hareketinin sekülerleşmesine itiraz edilmesi; laiklik karşıtı söylemle cihatçı Selefiliğin besleneceği toplumsal, siyasal düzen öngörülen bir dini toplantı yapılması iktidarın HDP politikasında, seküler-dindar Kürt ayrıştırmasına hizmet ediyor. Laiklik karşıtlığı, hizmetin ön koşulu olarak gösteriliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.