Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’nde patlama | Medyascope muhabirinin izlenimleri

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde saat 16:13’te bir patlama meydana geldi. Patlamada en az altı kişi öldü, 80’den fazla kişi de yaralandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı, 10 savcı görevlendirildi. Medyascope muhabiri Ufuk Çeri’nin, patlamanın ardından izlenimleri.

İzleyin: #SONDAKİKA | İstiklal Caddesi’nde patlama anı #shorts

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın sesi Şişli ve Beşiktaş’tan da duyuldu. Patlama nedeniyle İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nda bulunan vatandaşlar panik yaşadı. Cadde üzerinde bulunan birçok işyerinin camları kırıldı.

İzleyin: #SONDAKİKA | Medyascope muhabiri Ufuk Çeri patlamanın ardından İstiklal Caddesi’nde

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İstiklal Caddesi polis tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Patlama esnasında caddede bulunan vatandaşlar tahliye edildi.

İzleyin: #SONDAKİKA | İstiklal Caddesi’nde patlamanın ardından Taksim Meydanı ve hastanede durum

Patlamada yaralananların bir kısmı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane bahçesine sadece yaralı yakınları alındı.

Medyascope‘un ulaştığı bilgilere göre Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden iki kişi ve 28 kişi yaralı bulunuyor. Diğer yaralılar İstanbul’daki farklı hastanelere gönderildi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne cumhuriyet savcıları geldi. Patlamanın olduğu yerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı.

Açıklamada Fuat Oktay ikisi ağır 81 yaralı olduğunu söyledi. Açıklama yapılan patlama yerine sadece Anadolu Ajansı (AA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve TRT ekipleri alındı.

İstiklal Caddesi kapalı tutulmaya devam ediyor.

İlgili haberler:

Okuyun: İstiklal Caddesi’nde patlama | Görgü tanığı Medyascope’a anlattı

Okuyun: İstiklal Caddesi’nde patlama | HDP: “Derin acı ve üzüntü duyuyoruz”

Okuyun: İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin siyasetçilerden tepkiler

Okuyun: İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 yaralı | Erdoğan: “Terör kokusu var”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.