Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür sanatta bu hafta (18-25 Kasım): Sizin için seçtiklerimiz

Medyascope olarak bu hafta izleyebileceğiniz film ve oyunları, gezebileceğiniz sergileri ve kültür-sanat dünyasından gelişmeleri derledik. Şimdiden iyi seyirler.

Derleyen: Edanur Tanış

Yazar Elçin Poyrazlar’dan yeni roman: “Kayıp Yüz”

Bültenimize okurla yeni buluşan bir kitap haberiyle başlıyoruz. Yazar Elçin Poyrazlar’ın yeni romanı “Kayıp Yüz” raflarda yerini aldı. Poyrazlar, genç bir kızın ölmesi ve ev arkadaşının ortadan kaybolmasıyla olayların geliştiği romanını Medyascope’tan Şükran Şençekiçer’e anlattı.

“Sabırsızlık Zamanı”

Türkiye-Avustralya ortak yapımı “Sabırsızlık Zamanı” bu hafta vizyona giriyor. Film, Diyarbakır’ın yoksul bir kenar mahallesinde yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme macerasını anlatıyor. 93 dakikalık komedi türündeki filmin yönetmeniyse “Yaşar Kemal Efsanesi”den tanıdığınız Aydın Orak. 

Noel filmleri köşesi: “Love Hard”

Şimdi önereceğimiz film ne vizyona yeni girdi ne de filmi izleyebileceğiniz platforma yeni yüklendi. Aslında filmin IMDB puanı da yüksek değil. Hangi filmden mi bahsediyoruz? “Love Hard”. Peki neden bu filmi öneriyoruz?

Noel yaklaşırken pek çok dizi ve film izleyebileceğimiz platformda Noel temalı filmler öne çıkmaya başladı. Hepimizin bildiği gibi bu filmler genelde çok da kaliteli olmayan ama bir şekilde kendini izletmeyi başaran filmler oluyor.  “Love Hard” da işte tam bu filmlerden. “Vampir Günlükleri” dizisinden tanıdığımız Nina Dobrev ve “Never Have I Ever”da yıldızı parlayan Darren Barnet’in adeta görsel şölen oluşturduğu film, bir flört uygulamasında ruh eşiyle tanıştığını zanneden Los Angeles’lı yazarın Noel’de bu adama sürpriz yapmak için ülkenin öbür ucuna uçmasını ve tatsız bir gerçekle karşılaşmasını anlatıyor. Bizce yeni yıl yaklaşırken Netflix’te izlenebilecek “fena olmayan” bir film. Sinefillerin bildiği bir tabirle aslında “beklentiyi yüksek tutmadan izlenebilecek” bir film de diyebiliriz. Umarız izlerken sizin de yüzünüzde bizimki gibi tatlı bir tebessüm kalır.

Suç ve Ceza Film Festivali bugün başlıyor 

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, “Herkes İçin Adalet” temasıyla 18-24 Kasım tarihlerinde 12. kez düzenlenecek. Festival Direktörü Bengi Semerci ve Festival Başkanı Adem Sözüer, adalet kavramının tartışılabilirliğini ve festivalin kadın mücadelesine nasıl destek olduğunu Medyascope‘a anlattı.

Şair Çağla Meknuze ve Müzisyen Mert Kamiller’in İranlı ve Afganistanlı kadınlara adadığı performans: “AV”

Müzisyen Mert Kamiller’in disiplinlerarası bir sanat kolektifi olarak hayata geçirdiği [BADpoetry]’nin yeni serisi [BADpoetry] sessions, Şair Çağla Meknuze’yle devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde “AV” isimli bir performans sergileyen ikiliyle, İranlı ve Afganistanlı kadınlara adadıkları eseri konuştuk.

“Çocuk Hakları Festivali” yarın başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından çocuk haklarının toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ”Çocuk Hakları Festivali” şehrin farklı mekanlarında 19–20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü ile festivalin amaçları ve düşünce altyapısına dair bir söyleşi yaptık. Cihan Ataş’ın yaptığı söyleşiyi okumak için tıklayınız

“Lady Bright’ın Deliliği”

Amerikalı oyun yazarı Lanford Wilson’ın “Leydi Bright’ın Deliliği” adlı oyunu18 Kasım’da Asmalı Sahne’de, 20 Kasım’da Kadıköy Boa Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Bora Çınar’ın yönetip oynadığı tek kişilik ve tek perdelik oyunda, yaşlanan eşcinsel bir erkeğin yaşamı ele alınıyor. 

20 Kasım Boa Sahne’de biletler tam 120, öğrenci 90 lira

Yer: İstanbul Kadıköy

“Ben Rosa Luxemburg”

Ateş Tiyatrosu, “Ben Rosa Luxemburg” adlı oyunuyla izleyicilerle buluşuyor. Jülide Kural’ın yazıp yönetip oynadığı oyun 25 Kasım günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) prömiyerini yapacak. 

Bilet: Tam 168, öğrenci 138 lira

Yer İstanbul, CKM

Fotoğraf: Mahmut Yıldırım/ Tiyatro Dergisi

Mavi Sahne’de yeni sezon başlıyor

Mavi Sahne Platformu’nun 5. sezonu başladı. DasDas’ın kurucularından Mert Fırat’ın da katılımıyla 16 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleşen sezon açılışında, “Düğün Şarkıcısı” oyunu DasDas Atölye’de sahnelendi. Açılışta, Mavi Sahne’deki oyunların bilet fiyatlarının, üniversite öğrencilerine özel 45 TL olacağı duyuruldu.

Etkinliklerinizin bültenimizde yer almasını istiyorsanız iletişim: edanurtanis@medyascope.tv

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.