Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde kişiye özel kadro: Basım ve Yayım Teknolojileri Bölümü için İslam Tarihi alanında yüksek lisans şartı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde yeni öğretim görevlileri için açılan kadrolar Resmi Gazete’nin 25 Kasım 2022 tarihli sayısında ilan edildi. İlanda, Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Basım ve Yayım Teknolojileri Bölümü’ne alınacak öğretim görevlisinin, İslam Tarihi ve Sanatları alanında tezli yüksek lisans yapmış olması şartı yer alıyor.

Resmi Gazete’nin bugün (25 Kasım) “Çeşitli İlanlar” bölümünde yayımlanan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin almayı planladığı öğretim üyelerinden beklediği şartlar dikkat çekti.

Üniversiteye bağlı, Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Basım ve Yayım Teknolojileri Bölümü için açılan öğretim görevlisi kadrosuna başvuran kişilerin, İslam Tarihi ve Sanatları alanında tezli yüksek lisans yapmış, Hüsn-i Hat alanında yeterlilik belgesi veya sertifika sahibi ve bu alanda en az iki yıl ders vermiş olması bekleniyor.

Yayımlanan ilanın açıklaması şöyle:

“Türk Dili ve Edebiyatı lisans mezunu olmak; İslam Tarihi ve Sanatları alanında tezli yüksek lisan yapmış olmak, Hüsn-i Hat alanında yeterlilik belgesi veya sertifika sahibi olmak, bu alanda en az 2 yıl ders vermiş olmak.”

Akademide kişiye özel kadro ilanı ve atamaları, kadro bekleyen yüksek lisans ve doktora mezunlarının tepkisini çekiyor. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin söz konusu ilanı da kişiye özel kadro ihtimalini akıllara getiriyor.

Okuyun: Akademide kişiye özel kadro atamaları sürüyor – “Akademideki kişiye özel kadrolar, vasatın egemenliğinin somut görünümüdür”

Okuyun: Adıyaman Üniversitesi’nde kişiye özel kadro: Üniversite hemşirelik kadrosuna tıp mezunu olmak şartı getirdi, sınav hakkını evli çift kazandı

Okuyun: Doktora öğrencisi, tanık olduğu usulsüzlükleri Medyascope’a anlattı: “Çift partili iktidar ile üniversitelerdeki nepotizm sorunu artıyor”

Okuyun: TTB’den Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne “kişiye özel” kadro tepkisi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.