Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (23 Aralık 2022): Akşener’den “Kimseden izin almam” çıkışı | Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluğu devam ediyor

Editör: Egemen Gök

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası verilmesinin ardından Saraçhane’ye gitmesiyle ilgili tartışmalara yanıt verdi. Akşener, ortak aday ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun olası adaylığıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ortak aday tartışmasından Altılı Masa’ya, HDP’ye yönelik kapatma davasından HDP seçmeninin 2023 seçimlerindeki tavrına pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Savcı, Fincancı’nın tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verdi, duruşma 29 Aralık’a ertelendi. Fincancı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülecek.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta,  siyasetbilimci ve Medyascope yorumcusu Burak Bilgehan Özpek ve Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile Akşener’in açıklamalarını, Medyascope muhabiri Sahra Atila ile TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı davasını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.