Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (151): İzmir’de artan transfobi ve trans kadın Ecem Seçkin cinayeti

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu akşam trans aktivist Yıldız İdil Şen ile İzmir’de translara yönelik artan polis şiddetini, homofobiyi ve seks işçisi trans kadın Ecem Seçkin’in katledilmesini konuşacağız.

Editör: Gamze Elvan 

Bir trans cinayeti haberiyle başlıyoruz bültenimizde. İzmir’in Konak ilçesinde, M.F. isimli erkek, trans kadın Ecem Seçkin’i boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası taksi ile kaçan M.F., polis tarafından yakalandı. Genç LGBTİ+ derneği bu akşam saat 19:00’da Alsancak’ta eylem yapacak.

İzmir’de katledilen trans kadın Ecem Seçkin için Trans Pride İstanbul’un çağrısıyla bir araya gelen bağımsız trans aktivistler İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Heja Akan, “Ecem Seçkin ve kaybettiğimiz her bir arkadaşımız için isyandayız” dedi.

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nden (SPoD) bir heyet, Türkiye Büyük Milleti Meclisi’ne giderek anayasa değişikliği teklifiyle ilgili siyasi partilerle görüştü.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın LGBTİ+’ları ve HIV’le yaşayanları hedef gösteren nefret hutbesini eleştiren İzmir Barosu başkan ve yönetim kuruluna dava açıldı. Koronavirüs salgını devam ederken, 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hedef gösteren hutbesinin ardından İzmir Barosu, ayrımcılık yasağını hatırlatarak nefret söylemini eleştirmişti. Baronun o dönemki başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında iddianame hazırlandı. Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel ve on yönetim kurulu üyesinin “dini değerleri alenen aşağılama” iddiasıyla cezalandırılmaları istendi. Kaos GL’nin haberine göre davanın ilk duruşması tam da hutbenin yıldönümünde, 24 Nisan’da saat 09.30’da İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.