Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört gün içinde ikinci kez: ABD’den İstanbul’daki vatandaşlarına terör saldırısı uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, İstanbul’daki vatandaşlarını olası terör saldırısına karşı uyarmak için yeni bir bildiri yayımladı. Böylece ABD, son dört gün içinde ikinci kez Türkiye’deki vatandaşlarını terör saldırısına karşı uyardı.

ABD Ankara Büyükelçiliği, İsveç, Hollanda ve Danimarka’daki Kur’an-ı Kerim yakma ve yırtma eylemleri sonrası yayımladığı güvenlik uyarısını güncelledi. Büyükelçiliğin resmî internet sitesinden 30 Ocak tarihli yayımlanan güvenlik uyarısında, İstanbul’daki kiliseler, sinagoglar, diplomatik misyonlar ya da Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal Caddesi gibi Batılıların sık sık gittiği yerlerin tehdit altında olabileceği ifade edildi.

Bu yerlerin “her an teröristlerin misilleme saldırısına hedef olabileceği” belirtilen güvenlik uyarısında ABD vatandaşlarından şunlar talep edildi:

  • Batılıların sık sık gittiği yerlerde tetikte olun,
  • Kalabalıklardan kaçının,
  • Dikkat çekmemeye çalışın,
  • Çevrelerinizde olup bitenin farkında olun,
  • Güncel gelişmeler için yerel medyayı takip edin.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, 27 Ocak’ta da Türkiye geneli için bir güvenlik uyarısı yayımlamıştı. Fakat bugünkü güvenlik uyarısı sadece İstanbul’a yönelik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.