Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (9 Şubat 2023): Depremde 16 bin 170 can kaybı | Siyasetçiler deprem bölgesinde

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 04.26’da Gaziantep-Nurdağı’nda 6,4, saat 04.36’da ise Gaziantep-İslahiye’de 6,5 büyüklüğünde depremler yaşandı. Depremler Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana’da yoğun şekilde hissedildi. Aynı gün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Osmaniye’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 16 bin 170’e, yaralı sayısının ise 64 bin 194’e yükseldiğini açıkladı. Yıkılan bina sayısının 6 bin 444 oluğunu söyleyen Erdoğan, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısının ise 11 bin 302 olduğunu sözlerine ekledi. Depremin vurduğu 10 ili kapsayan OHAL tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 10 ilde üç ay süreyle OHAL uygulanacak.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile bulundukları bölgede depremin tahribatını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.