YSK Başkanı Yener: “Yurtiçinde yüzde 47,8 oy girişi gerçekleşti”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yurtiçinde yüzde 47,8, yurtdışında ise yüzde 12,60 oy girişi yapıldığını duyurdu.

Saat 22:50 itibarıyla oy sayma işlemi devam ediyor.

YSK Başkanı Ahmet Yener açıklamada bulundu.

Verilere ilişkin açıklamada bulunan Yener, “Şu an itibarıyla yurtiçinde yüzde 47,08, yurtdışında ise yüzde 12,60 oy girişi gerçeklemiştir” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

YSK’nın veri girişinde aksama ya da gecikme söz konusu olmadığını söyleyen Yener, “Veriler anlık olarak siyasi partilerle paylaşılıyor. Sandık alanlarından gelen sonuçların ilçe seçim kurullarına, oradan da il seçim kurullarına intikali ve bu şekilde sisteme veri girişi söz konusu olmamaktadır. Yurtiçinde yüzde 47,8; yurtdışında yüzde 12,60 oy girişi gerçekleşmiştir. Gecikme durumunda nasıl bir yöntem izleneceği kanunda ve seçim takviminde işlenmiştir” diye konuştu.