Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (25 Mayıs 2023): Kürt seçmen sandığa gidecek mi? | HDP’den sandık ve değişim çağrısı

Halkların Demokratik Partisi ve Yeşil Sol Parti, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim kararını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yurttaşları sandığa çağırdı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da millet buluşmasına katıldı. Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Ülkeyi bu batağa sokanlara oy vermeyin” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’da İstanbul Bayrampaşa’daydı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın dün imzaladığı protokole HDP’nin gösterdiği tepkinin ardından CHP bugün Diyarbakır’a heyet gönderdi. 

KONDA Araştırma, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala anket sonuçlarını paylaştı. KONDA’nın anketine göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararsız oyların dağıtılmış haliyle yüzde 52,7 oy ile seçimi kazanması öngörülüyor. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,3 puanda kalıyor.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vahap Coşkun ile HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ikinci tur açıklamasını, Medyascope muhabiri Dilek Şen ile İmamoğlu’nun İstanbul’daki seçim çalışmalarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.