Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (67): CHP’de yeni söylem ve değişim nasıl olur?

CHP’de seçim sonrası başlayan “değişim” tartışmaları sürüyor. 81 il başkanı iki gündür Ankara’da ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Değerlendirmeler yapıldı ve bugün de (22 Haziran) 81 il başkanı ortak açıklama yaptı. Açıklamada “değişim” sözcüğünün albenili olduğu, değişimin kişilerden ziyade fikir ve ilke temelinde olması gerektiğine dikkat çekildi. Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecinde herkesten çok çalıştığı ve “İtibarsızlaştırmaya yönelik yaklaşımların tasvip edilmediği” vurgulandı.

Açıklamadan çıkan sonuç, kurultayın yerel seçimlerden önce yapılmasını işaret ediyor gibi görünse de il kongrelerinin tamamlanması ve kurultay delegelerinin seçilmesinin ardından ortaya çıkacak tablo kurultay tarihinin belirlenmesinde önemli olur.

Değişim çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da ”Sadece vitrinimizi ve söylemimizi değiştirmek yetmez” dedi ve göreve gelişinin 4. yılı nedeniyle İstanbul’da yaptığı konuşmada adeta il başkanlarının açıklamasına yanıt veren bir dil kullandı.

İYİ Parti kurultayı da değişim mi içeriyor?

İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nı 24 Haziran Cumartesi günü Ankara’da yapacak. Akşener partinin güçlü ve milliyetçi kanadını temsil eden iki kişiyi, Cihan Paçacı ve Koray Aydın’a TBMM’de görev verdi. Bu parti içini dizayn etme konusunda kendine alan açtığı anlamına geliyor. Kurultay Akşener’i rahatlatacak ve güven tazelemiş olarak çıkacaktır.

Faiz, enflasyon ve asgari ücret artıyor ne değişiyor?

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Merkez Bankası Erdoğan’ın faiz indirme politikası sonucunda yüzde 19’dan, yüzde 8.5’a indirilmişti. Bir-iki puan indirimlerle yüzde 8.5’a çekilen faiz, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gelmesinin ardından faiz politikasının değişeceği belli olmuştu. Faizin ilk anda nereye çekileceği tartışmaları bugün MB’nın açıklamasıyla belli oldu ve faiz tek kalemde yüzde 15’e çıkarıldı. Temmuz’da faizin yüzde 20’ye gelmesi ve sonbahara kadar da yüzde 30-40’lar düzeyine gelmesi genel beklenti.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş politikAnkara programında değerlendirdi.