Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göksel Göksu: “CHP’de ‘maskeli balo’ havası esiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) değişim tartışmaları sürerken, parti içinde başını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çektiği farklı güç dengeleri oluştu. Üç isim de ne tek başına öne çıkabiliyor ne de yan yana gelip ortak bir tutum sergileyebiliyor. Saflar bir türlü netleşmiyor, kimin ne istediği anlaşılmıyor. Tartışma ve ayrışmadan parti tabanının nasıl etkilendiği ise muamma. Partinin yerel seçimlere hangi strateji ile gideceği de henüz netleşmedi. Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu yaşananları “maskeli balo” benzetiyor. 

Editör: Aliye Altınışık

CHP’de değişim tartışmaları sürüyor. Seçimlerin hemen ardından “değişim” diyen ilk isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu. İmamoğlu’nun önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama yapması bekleniyor. CHP’de lider değişikliğini savunan İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı’na yeniden aday olmak istediği konuşuluyor. Bu sürecin bir diğer aktörü ise Özgür Özel. Özel’in de önümüzdeki haftalarda Anadolu turuna çıkacağı iddia ediliyor.

Gelişmeleri değerlendiren Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu Medyascope yayınında, delege seçimlerini izleyen partililerin kongre sürecinde delegelerin kürsüye çıkarken yüzlerine “Kemal Kılıçdaroğlu maskesi” takarak konuştuğu yorumunu yaptıklarını, aynı konuşmacının kürsüden indikten sonra bu kez Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiklerini söylediklerini anlattı ve bu anekdottan hareketle CHP’de yaşananları “maskeli baloya” benzetti:

“CHP’de tam bir maskeli balo var. Kimin kiminle nasıl ve hangi zeminde buluştuğunu söylemek veya tarif etmek mümkün değil. Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu birlikte mi hareket ediyor yoksa ayrı ayrı mı pozisyon alıyor? Bu sorunun cevabı yok. Nitekim ikisi de önümüzdeki günlerde ayrı ayrı açıklama yapacak. İmamoğlu bir yol haritası açıklayacak, Özel ise tutum belgesi. ‘Bu açıklamaların birbiri ile ilişkisi var mı?’ sorusu ise cevapsız.”

İmamoğlu’nun en geç bir hafta içinde 24 Haziran’da İBB’nin 4. yılını değerlendirdiği toplantıda olduğu gibi kameraların karşısına geçeceğini söyleyen Göksu “Bu kez net bir dille yol haritasını açıklayacak. Bir çeşit manifesto olacağı değerlendirilen bu konuşmada kamuoyunda merak edilen sorulara açıklık getirip, CHP’de yaşanan gelişmeler karşısındaki pozisyonu net bir dille ifade edecek” dedi ve ekledi:

“İmamoğlu İBB Başkanı mı olmak istiyor yoksa gönlünde bambaşka bir üçüncü yol mu var, yeni bir hareket mi başlatacak? Yani Ekrem İmamoğlu’nun ne yönde bir tutum sergileyeceğini önümüzdeki günlerde kendisinden duyacağız. Özgür Özel ve değişimci grupla nasıl hareket ettiğini de öğrenebiliriz.”

Özgür Özel kanadındaki gelişmelere de değinen Göksu, Özel’in ilk kurultayda genel başkanlığa adaylığını koyacağının parti içinde herkesin bildiği bir sır olduğunu söyledi. Göksu, “Birlikte hareket ettiği bir ekibi var ve o ekiple birlikte kendisine bir rota çiziyor ve rotanın yönünü o da önümüzdeki günlerde açıklayacak. Yani eli kulağında. Adına ‘tutum belgesi’ dediği bir belgeyle ilkeleri ortaya koyacak. Ekipte yer alan isimlerden biri tutum belgesi için şunları söylüyor: ‘Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu tespit eden ve ülkenin bu durumdan kalıcı bir şekilde nasıl çıkacağını ve CHP’nin bu dönüşüme nasıl ayak uyduracağını tarif eden bir belge olacak’” dedi.

Genel merkezin olan bitenler karşısındaki tutumunu da değerlendiren Göksel Göksu partililerin “Genel merkezin üzerinde ölü toprağı var” dediğini aktardı. CHP içindeki dinamiklere hakim olan bir partilinin, genel merkezin olan bitenin ve duygusal kopuşun da farkında olduğunu ve “Nasıl toparlarız?” arayışının sürdüğünü söylediğini aktaran Göksu, bir yandan kongre sürecinin de devam ettiğini hatırlatarak, oy kullanan delegelerin olan bitenler karşısında “ölü taklidi” yaptıklarını, bu durumun da seçim sürecinin çetin geçeceğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.