Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna’nın SİHA saldırıları: Rus bombardıman uçağı imha edildi

Ukrayna-Rusya Savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna güçleri, Rusya sınırları içinde silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırıları sürdürüyor.

Sosyal medya platformlarında dolaşıma giren görüntülerde Saint Petersburg’un güneyindeki Soltsy-2 Hava Üssü’nde yanan bir Tupolev Tu-22 tipi Rus bombardıman uçağı görülüyor. Rusya, bir SİHA saldırısında uçaklarına “Zarar verildiğini” doğruladı. Ukrayna’dan saldırıya dair yorum gelmedi.

Ukrayna F-16’lara kavuşuyor: Rusya topraklarında kullanılamayacak

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Cumartesi günü Moskova saatiyle 10.00 sularında “helikopter tipi bir İHA” tarafından bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi: “Bir uçağımız hasar gördü; terör eylemi sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Bir Tu-22’si imha edilmiş olsa da, Rusya’nın envanterinde söz konusu uçaktan 60 tane daha olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlara göre yine de bu saldırı, Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki saldırı gücünü gösteriyor. Soltsy-2, Ukrayna topraklarından yaklaşık 650 kilometre uzakta.

Tu-22 ses hızının iki katına çıkabilen bir bombardıman uçağı. İşgalin başından beri Rusya’nın düzenlediği saldırılarda sık sık kullanılıyor.

Tupolev Tu-22

Moskova’ya SİHA saldırıları devam ediyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova Oblastı üzerinde iki SİHA’nın düşürüldüğünü açıkladı. Bakanlık, Salı erken saatlerde Moskova’daki havaalanlarına ve havaalanlarından uçuşların geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Saldırılarda yaralanan olmadı.

Moskova üzerinde SİHA saldırıları sıklaşsa da, Ukrayna bu saldırıların sorumluluğunu üstlenmiyor.

Savunma Bakanlığı ayrıca bir Rus savaş uçağının, Karadeniz’de Rus gaz üretim tesislerinin yakınından geçen bir Ukrayna keşif botunu imha ettiğini söyledi.

Moskova’ya SİHA saldırıları | Zelenskiy: “Savaş, Rusya’ya taşındı”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.