Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasal İletişim Danışmanı Gülfem Saydan Sanver: “Ekrem İmamoğlu rakibini ikili olarak düşünüyor, Kurum ve Erdoğan”

Editör: Aliye Altınışık

Yerel seçimlere bir ay kala İstanbul’da AKP’nin adayı Murat Kurum ve CHP’nin adayı mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki yarış devam ediyor. Siyasal İletişim Danışmanı Gülfem Saydan Sanver, İmamoğlu’nun rakibini Kurum ve Erdoğan olduğunu düşündüğünü söyledi.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Birine kalsa, her şeyi kendi çatısı altına toplayacak. Her şeyi ona verirseniz hizmet gelirmiş, her şeyi ona verirseniz bu milleti mahveder, iyi ki biz varız. Böyle bir anlayış olabilir mi?” dedi.

İmamoğlu ayrıca Murat Kurum’la aralarında geçen “650 bin konut” konusunda “Yüzü  kızarmadan yalan söylüyor. İstanbul’un 5-6 yıllık tüm parasını harcasa, yine bu kadar konut yapamaz” diye konuştu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının yeterli olmadığını kabul etmesine yönelik de “Emeklilerin aldığı maaşla ilgili dalga geçecek seviyede yorum yapmasını, ben hicap duyarak dinledim” dedi. 

İmamoğlu İstanbul’daki rakibi Murat Kurum için , “Acemi aday yine kendi projesi olarak İstanbullulara açıklamış. Varsın açıklasın. Nasılsa bu projeleri metro fatihi Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları yapacak” dedi. 

İBB Başkan adayları Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışı ve tartışmayı değerlendirmek üzere Gülfem Saydan Sanver, Murat Türsan’ın sorularını yanıtladı.

Sanver, “İmamoğlu, rakibini ikili olarak düşünüyor. Biri Murat Kurum, günün sonunda aday o. İkinci isim ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan. İmamoğlu, seçimlerde aktif olarak rol alacağını düşündüğü için cumhurbaşkanıyla alakalı yorumlar yapıyor” dedi.

İmamoğlu’nun gözünden İstanbul’daki rakibi Murat Kurum’un yerel yönetimde acemi bir siyasetçi olarak konumladığını söyleyen Sanver, sözlerine şöyle devam etti: “Kurum yerel yönetici değil de daha bürokrat aday olarak geziyor. İmamoğlu, siyasi söylemlerin ana sahibi olarak da Erdoğan’ın sahaya inmesini bekliyor. Erdoğan için hangi seçim olduğu fark etmiyor kendi partisinden daha yüksek oy alan bir lider.”

İYİ Part’nin İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partisinin afişlerinin kesildiğini, yırtıldığını dile getiren Kavuncu, “Parti bütün gelirini bana verse, İmamoğlu ve Kurum’un yaptığı kampanyanın 20’de 1’ini ancak yapabilirim” dedi. Medyascope haber merkezinden Ali Deniz Çakır detayları aktardı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul seçim beyannamesini açıkladı. DEM Parti İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, seçilmeleri halinde İstanbul’da yapacakları uygulamaları anlattı. Medyascope muhabiri Ayşegül Karagöz detayları aktardı.

Medyascope muhabiri Edanur Tanış, seçimlere bir ay kala Denizli’den il izlenimlerini aktarırken Ferit Aslan, Mardin’deki vatandaşların belediyelere atanmış kayyumlar hakkındaki yorumlarını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.