Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’nın Washington büyükelçilik tuvaletinde gizli kamera skandalı

Yeni Zelanda’nın askerî ataşesi Alfred Keating, Yeni Zelanda’nın Washington büyükelçiliği tuvaletine kamera yerleştirmekle suçlanıyor.

58 yaşındaki deniz subayı Alfred Keating, Temmuz 2017 tarihinde Yeni Zelanda’nın askerî ataşesi olarak Washington’a atandı. 27 Temmuz’da ise, büyükelçilikte çalışan 60 personele hizmet eden unisex tuvalette bir kamera bulundu. Saklanmak için konduğu yerden tutturulduğu bantın gevşemesiyle yere düşen kamera, büyükelçilikte büyük bir kriz yarattı.

Kamerayı inceleyen büyükelçilik personeli, sabah saat 09:00 itibariyle tuvaleti kullanan hemen hemen herkesin fotoğrafının çekildiğini görünce durumu Yeni Zelanda’ya bildirdi. Kısa bir süre içinde Washington’a gelen Yeni Zelanda polisi adli soruşturma başlattı. Yeni Zelanda polisi, kameranın bağlı olduğu yerdeki tozlanmaya dayanarak kameranın birkaç aydır saklandığı yerde olduğu kanısına vardı.

Gerçek ise polisin arama izni çıkararak Alfred Keating’in evine girmesiyle ortaya çıktı. Keating’in laptopunda kamerayı uzaktan çalıştırmaya yarayan bir program bulundu. Aynı zamanda, yapılan inceleme sonucu tuvaletteki kameranın içinden çıkan hafıza kartının üzerindeki DNA ile Keating’in DNA’sı eşleşti. Bütün bu gelişmeler sonucunda Keating, polis tarafından gözaltına alındı.

İngiltere’de mühendislik eğitimini tamamlayan ve 1976’da Yeni Zelanda Deniz Kuvvetleri’ne katılan parlak bir geçmişe sahip Keating, hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.