Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Soul müziğin kraliçesi” Aretha Franklin hayatını kaybetti

Yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi gören 76 yaşındaki Aretha Franklin, ABD’nin Detroit şehrinde hayatını kaybetti. Hafta başında, basına yansıyan haberlerde Franklin’in durumunun ağırlaştığı 4 ay içinde 28 kilo verdiği ve kanserin giderek ilerlediği söylenmişti. 2017 yılının Şubat ayında ise, Aretha Franklin emekliliğini açıkladı.

70 yıldır şarkı söyleyen Aretha Franklin, “Soul müziğin kraliçesi” olarak anılıyordu. Yaklaşık 40 yıldır Billboard tarihinin en ünlü kadın sanatçısının rekorunu elinde tuttu. Aynı zamanda kariyeri boyunca 18 Grammy Ödülü aldı ve 1987’de Rock & Roll Hall of Fame’a ilk giren kadın oldu.

Franklin’in 2011’den itibaren pankreas kanseriyle mücadele ediyordu. Geçen Kasım ayında 42. ve son albümü “A Brand New Me” yayınlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.