Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çelik: “Bana paralelci diyenin alnını karışlarım”

Medyascope.tv’de Ruşen Çakır’ın özel yayınına konuk olan Eski Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik önemli açıklamalarda bulundu.

Geçmişte yapılan hatalara bugün de düşüldüğüne dikkat çeken Çelik: “Ders almıyoruz geçmişten.19.yüzyılda da gazeteler yasaklanıyordu, insanlar yurtdışına gidiyorlardı.Siz insanlara legal zeminlerde ifade etme özgürlüğü tanımazsanız ya bunlar illegal faaliyet yaparlar, yada yurtdışına çıkarlar. Bu faydalı olan bir şey değil.” dedi.

Hüseyin Çelik, zamanında memleketinden ayrı kalmak zorunda kalan yazar ve çizerlerden örnek verirken, “Geçmişte yaşadığımız bu yasakçı anlayışın olmaması gerekiyor. AK Parti 19. yüzyılda bile olmayan bu yasaklara tenezzül etmemeli” diye konuştu.

Çelik’ten kayyum yorumu

Zaman Gazetesi’ne atanan kayyum hakkında da görüşlerini dile getiren Çelik, “İnsani erdem, sizin taban tabana zıt olan insanlar haksızlığa uğradığı zaman onları savunmaktır. Burdan hareketle Bülent Bey’e, bana veya başkasına paralelci diyenin alnını karışlarım.Ben bu sözü edilen gruba hiç bir zaman mensup olmadım, olmam. Ben muhafazakar bir ailenin çocuğuyum, hep merkez sağa oy verdim. Erdoğan ile ilk görüşmemde, AK Parti, Refah’ın, Faziletin devamı gibiyse ben yokum dedim. AK Parti’yi klasik bir milli görüş partisi olarak görmediğim için katıldım.” dedi

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.