Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 580. buluşma

“Çocuklarının kemiklerini bulunca şanslı sayılan annelerin ülkesinde Anneler Günü kutlanmaz.” HDP Milletvekili Pervin Buldan, kayıp Annesi Hanım Tosun’un konuşmasına üzerine 580’inci eylemde bu şekilde isyan etti. Hanım Tosun konuşmasında “Son ulaşılan toplu mezarlarda çocukların kemiklerine ulaşan anneler şanslı” dedi bir anneler günü arefesinde, Galatasaraydaki feryadın tüyler ürperten 20 yıllık acısında. 

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da yaptığı konuşmada “Bu meydan hakkını helal etmeden hak helal olmaz, Bu meydana adalet gelmeden gelene de gidene de hakkımızı helal etmiyoruz.” dedi.

580’inci hafta İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hüsamettin Yaman ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Soner Gül’e adandı. 24 yıl önce Fındıkzade ötebüs durağında birlikte gözaltına alınan arkadaşlardan bir daha haber alınamadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.