Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şebnem Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin terör örgütü propagandası suçlamasıyla tutuklandı

Özgür Gündem gazetesinin başlattığı ve Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan 44 kişiden 37’si hakkında başlatılan soruşturmaya istinaden Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu tutuklandı. Karar tepki çekerken, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde protesto edildi. Soruşturma kapsamında bugün Cengiz Boysoy, Kemal Can, yazar İhsan Eliaçık ve akademisyen Beyza Üstün de savcılığa ifade verdi.

Adliyede bulunan Fatih Polat (@fpolat69) ve Saime (@saimekonak) adlı Periscope kullanıcıları gelişmelerle ilgili yayın yaptı. Video bu yayınlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.