Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’da hastaneye intihar saldırısı

Yayına hazırlayan: Aslı Atay

Pakistan’ın Güney Batı’sında yer alan Bellucistan bölgesindeki Kuetta(Quetta) şehrinde bu sabah bir patlama meydana geldi.

Patlama, sabahın erken saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan kamuoyunun yakından tanıdığı bir avukatın hastaneye getirilmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti. Patlama esnasında hastanede bulunanların arasında çok sayıda avukat ve gazeteci bulunuyordu.

En az 63 kişi yaşamını yitirdi, 50’den fazla kişi de yaralandı. Gün içinde ölü sayısının artması bekleniyor.

Patlamanın neden ve kimin tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor. Olayı henüz üstlenen olmadı. Bölgenin Afgan Talibanı’nın üslerinden biri olduğu biliniyor. Son zamanlarda Bellucistan’da mezhepçi çatışmaların arttığı gözlemleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.