Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Valisi: “Patlama bariz bir şekilde terör amaçlı”

Dün gece New York’un ünlü Manhattan bölgesinde, yerel saat ile 21:00 sularında (TSİ 04:00) meydana gelen ve 29 kişinin yaralanmasına yol açan patlamayla ilgili açıklama yapan New York Valisi Andrew Cuomo, “Patlama bariz bir şekilde terör amaçlı. Ancak uluslararası boyutu bulunmuyor” dedi. Net bir tespit yapmak için henüz çok erken olduğunu da belirten Vali Coumo, şehirde güvenlik önlemlerinin azami seviyeye çıkartıldığını ve bin ek polisin işbaşı yaptığını duyurdu.

Renkli sosyal dokusu ve gece hayatıyla tanınan Chelsea mahallesinde meydana gelen patlama ardından bölgede patlamamış bir bomba düzeneği bulunmuş ve etkisiz hale getirilmişti.

Patlamada yaralanan 29 kişi bugün tedavi edildikleri hastanelerden taburcu edildi.

newyorkbomba
New York polisi, düdüklü tencere içine yerleştirilmiş ikinci bomba düzeneğini patlamadan etkisiz hale getirdi.

Video patlamadan sonra yapılan Periscope yayınlarından ve amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.