Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Clinton’la ilgili yeni e-posta sızıntısı ardından ABD istihbaratı: “Arkasında Rus hükümeti var”

Wikileaks, Demokrat başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın seçim kampanyasını yürüten ekibin başındaki John Podesta’ya ait 2 bin 60 elektronik postayı yayınladı. Wikileaks, “Podesta sızıntısı”nın 2008-2016 yıllarındaki yazışmaları kapsadığını ve devamının geleceğini açıkladı.

Sızdırılan belgeler arasında, özellikle Demokratların başkan adayı Clinton’ın, Dışişleri Bakanlığı’ndan ayrıldıktan sonra Wall Street şirketlerine ücret karşılığı yaptığı konuşmaların metinleri yer alıyor. Belgelerde Clinton’ın, Wall Street şirketlerine 2013-2014 yıllarında yaptığı konuşmalardan toplam 21,6 milyon dolar kazandığı bilgisinin de yer alıyor.

hillary-clinton-08-10
Kasımda yapılacak seçimleri kazanması halinde Hillary Clinton, ABD’nin ilk kadın başkanı olacak.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ile Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, Demokrat Parti kurumlarının ve seçim kampanyalarının siber saldırıya uğramasıyla ilgili açıklama yaparak Rusya’yı suçladı. Sızmaların Rus hükümetinin rolü olduğu konusunda emin olduğu açıklayan kurum “Bu hırsızlık ve ifşalar, Amerikan seçim sürecini etkileme amacı taşımaktadır” ifadesi kullandı.

Sızıntıdan kısa süre sonra Putin’in desteklediği Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın kadınlarla ilgili bir videosu sızdırıldı ve ülkede büyük bir skandal patlak verdi.

Wikileaks’in e-postaları online olarak yayınladığı link için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.