Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zonguldak’ta öğrenci yurdundan bir kadını kaçıran kişi tutuklandı

Zonguldak Kozlu’da öğrenci yurdunda bir kadın öğrenciyi silah zoruyla kaçırdığı belirtilen Birol Ç. tutuklandı.

7 Ekim gecesi Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin yaşadığı KYK’ya bağlı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu‘na kuru sıkı tabancayla girdiği ve bir öğrenciyi yurttan çıkarıp aracına bindirerek kaçırdığı belirtilen Birol Ç. öğrencilerin haber vermesi üzerine yakalanmış, sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

131020161640457711150_2

Daha sonra bir kadının daha kaçırıldığı haberi üzerine kadınlar yurt önünde eylem yaptı. Eylem yapan öğrenciler, yaklaşık 1400 kadının yaşadığı yurtta güvende olmadıklarını, yurda giden yolun ışıksız ve tehlikeli olduğunu, konuşmalarının istenmeyerek yaşananların üstünün kapatılmaya çalışıldığını anlattı.

Serbest bırakılmış olan Birol Ç., dün tekrar gözaltına alındı. Kaçırma suçlamasını kabul etmeyen Birol Ç. “Beni yukarıya çağırdı. Yukarı çıkıp dışarda konuşmak istediğimi söyledim. O da ‘tamam’ dedi. Kaçırma olayı yok. S.G.’yi alıkoymadım, rehin almadım. Ne yaptıysam sevdiğimden yaptım. Ancak yanlış yapmışım. Benim S.G.’ye son sözüm, ben kendisini çok sevdim. Ancak bundan sonra kendisini rahatsız etmeyeceğim. Kendisine namus sözü de verdim” dedi. Birol Ç, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, “kişi hürriyetini yoksun kılma” suçlamasıyla tutuklandı.

Nesibe Hatun Öğrenci Yurdu’nda yaşananları, Bülent Ecevit öğrencisi Begüm Kutluakdoğan’la konuşmuştuk:

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/287445779″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Yaşananlara ilişkin, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, KYK Bölge Müdürü Hayri Bulazar bir toplantı yapmıştı. Vali, toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Özellikle oradaki kız öğrenci yurdumuzun erkek öğrenci yurdu olarak, kızlarımızın da şehir merkezindeki yurtlara yerleştirilmesi konusunda üniversitemiz bir yazı yazacak. KYK üzerinden bu değişimin yapılması için çalışma başlatacağız” ifadelerini kullanmışlardı.

KYK Bölge Müdürü Hayri Bulazar ise, ikinci kaçırma haberinin doğru olmadığı yönünde konuşmuştu. Bulazar konuyla ilgili açıklamasında şunları söylemişti: “Kız öğrencimizin akrabası ve yakını olduğunu söylemiş. Kendisinin rahatsız olduğunu ve hastaneye getirmesi gerektiğini söylemiş. Güvenlikçimiz buna müsaade etmez. Bu kişi güvenlik görevlimizle tartışır ve tartaklar. Bu sırada kız öğrencimiz de hazır olarak aşağıya inmiştir ve alır gider. Kesinlikle kaçırma olayı gibi bir konu söz konusu değildir. Zorlama olmamıştır. Kız öğrencimizin direnmesi, bağırması da yoktur. Beraber yurdun oradan ayrılmışlar. Güvenlik güçlerimiz yaşanan durumun ardından polise haber vermiş, sorumlular yakalanmış ve adli işlem yapılmıştır. Güvenlik personelini görevden uzaklaştırdık. Bu konuyla ilgili ihmali olan kim varsa en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bununla ilgili soruşturmamız devam ediyor. Öğrencileri galeyana getirip, o malum çevreler bundan rant elde etme peşindeler. Bunu düzenleyenler de emniyet ekiplerince tespit edilmiştir ve gereken yapılacaktır. Endişe edecek en ufak bir sıkıntı yok. Kimse bu tür asparagas haberlere itibar etmesin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.