Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yargıtay’da FETÖ/PDY operasyonu

Edirne’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında HSYK tarafından açığa alınan Hakim Cüneyt Gülbaş, cep telefonu uygulaması “ByLock” programını kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

 

HSYK 2’nci Dairesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY mensuplarının haberleşme ağı olarak bilinen “ByLock” programı kullandığı tespit edilen 184 hakim ve savcıyı açığa aldı. 5 Eylül’deki kararname ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi’nden Edirne’ye atanan ve açığa alınanlar arasında yer alan Cüneyt Gülbaş, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Hakim Gülbaş, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Sabah saatlerinde harekete geçen polis ekipleri, gözaltına alınan hakim ve savcıların Yargıtay’daki odalarında arama yaptı. Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, bilgi almak üzere Yargıtay’a geldi. Soruşturma sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.