Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveçli milyarder BM’ye alternatif getirene 5 milyon dolar verecek

İsveç’in en başarılı yatırımcılarından Laszlo Szombatfalvy, gençleri küresel yönetişim üzerine düşünmeye çağırıyor. “A New Shape” (Yeni Bir Biçim) adını verdiği yarışmada mevcut küresel yönetişim sisteminin yerine geçmesi için en iyi fikri üreten kişi 5 milyon dolar kazanacak.

Busines Insider Nordic’in haberine göre; 88 yaşındaki finans uzmanı Szombatfalvy, dünya çapında en başarılı yatırım geçmişlerinden birine sahip. Küresel Güçlükler Vakfı’na (Global Challenges Foundation) yaklaşık 50 milyon dolar bağışlayan Szombatfalvy, eşitsizlikle mücadelede daha radikal önlemler alınması ve dünyanın en zenginlerinin daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğine inanıyor.

“Yeni Bir Biçim” isimli yarışma, tüm kişi ve kurumlara açık ve yarışmanın kazananı en az 1 milyon dolar ödül alacak. Son başvuru tarihi ise Mayıs 2017.

Szombatfalvy’nin katılacak gençlereyse dört tavsiyesi var:

  1. Sadece kendi ülkenizin vatandaşı değil; aynı zamanda bir dünya vatandaşı olduğunuzun farkında olun.
  2. Çocuklarınızın ve torunlarınızın yaşam koşullarının, gitgide artan bir ölçekte diğer ülkelerin vatandaşlarına bağlı olacağını unutmayın.
  3. Küresel risklerle mücadele edebilen bir küresel yönetişim olmadan, büyük felaketlerin gerçekleşme olasılığının daha yüksek olacağını kavrayın.
  4. Seçilmiş siyasetçilerinizden harekete geçmelerini talep edin! Beceriksiz kişilere oy vermeyin!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.