Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, İran ve Türkiye ile birlikte Mısır’ı da Suriye masasında görmek istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki barış sürecinin müzakere edileceği ve Ocak ayı ortalarında Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak olan toplantılara Mısır’ın da katılabileceğini duyurdu.

Lavrov, Suriye ile ilgili müzakere sürecinde garantör ülke sayısının çoğalmasını arzu ettiklerini ve bu çerçevede Astana’da yapılacak görüşmelere Mısır’ı da davet etmeyi istediklerini dile getirdi.

TASS Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi arasında Perşembe günü bu konuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini söyledi. Lavrov şöyle devam etti: “Müzakerelerin ilerleyen aşamalarında, bölgedeki gelişmeler üzerinde etkileri olan Suudi Arabistan, Ürdün, Katar ve Irak gibi kilit ülkeler de sürece dahil edilebilir.”

Lavrov, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin de davet edilmesi düşünülen isimler arasında olduğunu açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.