Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de eşcinsel çiftin intiharının nedeninin çocuk istismarı olduğu anlaşıldı

Geçen yıl 25 Ağustos günü ABD’nin Washington eyaletindeki Lopez Adası’nda bir gay çift intihar etmiş şekilde bulunmuştu. Aylar sonra bu çiftin, Minnesota eyaletinde lise çağlarındaki 8 erkek çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

St. Paul polisinin araştırması sonucunda 40 yaşındaki lise öğretmeni Aric Babbit ile 36 yaşındaki eşi Matthew Deyo’nun uzun süredir Babbit’in öğrencisi olan 8 erkek çocuğuyla, kendilerini uyuşturucu ve alkol aracılığıyla etkisiz hale getirdikten sonra birçok kez rızaları olmadan cinsel ilişkiye girdikleri anlaşıldı.

ekran-alintisi

Çocukların ifadeleri

Olay 14 Ağustos’ta 16 yaşındaki bir erkek öğrencinin ailesi ile polise gitmesi üzerine ortaya çıktı. Cinsel tacize uğrayan çocuk, “gey olduğumu açıkladıktan sonra bu tacizler başladı ve daha sonra ilk olarak Nisan ayında, beni jazz konserine gitme bahanesiyle bir otele götürdüler ve orada birlikte olmak istediler. Alkol ve uyuşturucunun etkisi ile kendimde değildim, nasıl olduğunu hatırlayamıyorum” şeklinde ifade verdi.

İlk itiraf eden öğrencinin en yakın arkadaşı ise Babbit’in kendisine cinsiyet değiştirme sürecinde rehberlik ettiğini ve o zamandan sonra kendisi ile yakın bir ilişkiye girdiğini söyledi. Sonrasında cinsel istismara uğrayan diğer çocuklar da birçok kez Babbit ve Deyo tarafından istismar edildiklerini, polise anlattılar.

İntihar notu

Yapılan incelemeler sonucunda, Babbit ve Deyo’nun evinde çok sayıda uyuşturucu madde, çocuk pornosu ve bazı kişilerin, izinsiz çekildiği belli olan çıplak videoları bulundu.

Babbit 2002 yılından beri çalıştığı okul tarafından 17 Ağustos’ta cinsel istismar iddiaları nedeniyle uzaklaştırılmıştı. Olayın ortaya çıkacağını anlayan çift banka hesaplarını da boşaltarak kaçmış, fakat 25 Ağustos’ta Lopez Adası’nda ölü bulunmuştu. Yapılan araştırma sonucunda, ilk önce Deyo’nun Babbit’i başından vurduğu, ardından silahı kendi kafasına tuttuğu anlaşıldı.

Çiftin intihar öncesi ailelerine “bu iddialarla baş edemeyeceğimiz kadar ağır, yargının vereceği utandırıcı karardan önce kendi kaderimizi belirlemek istedik” şeklinde not yazdıkları da ortaya çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.