Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmit Körfezi’ndeki tehlikeli sızıntıyı Volkan Narcı anlatıyor

İzmit Körfezi’nde 12 Ocak’ta fark edilen yakıt sızıntısı bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor. Körfeze yayıldığı tespit edilen ve onlarca deniz kuşunun ölümüne sebep olan sızıntıya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duruma müdahale edildiğini ve sızıntının kaynağının tespiti için TÜBİTAK’a örnekler gönderildiğini belirtmişti. Bugün ancak yaklaşık 50 tonunun temizlendiği tahmin edilen 280 tonluk sızıntının bölgesel akıntılarla Tuzla, Pendik ve adalara ulaşma riski bulunuyor. Konuya ilişkin son durumu Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği’nden Volkan Narcı ile konuştuk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/303321942″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

izmit-korfezi-ne-akaryakit-sizintisi-233676-5

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.