Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

‘Hayır’cı Kamu-Sen’e saldırı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı üzerinden referandumda ‘hayır’ oyu vereceğini açıkladıktan sonra Kamu-Sen Genel Merkezi’ne gelen 25 kişilik grup tarafından saldırıya uğradı ve tehdit edildi.

Ankara’daki Kamu-Sen genel merkezini basan grup güvenlik görevlilerine saldırarak binaya girdi ve sloganlar attı. Koncuk olay sonrası, “Önemli bir şey yok. Kendini bilmez çocuklar. Demek ki kendi kafalarına göre hareket ediyorlar. Olur böyle şeyler. Onları da göndermişler anlaşılan. Sıkıntı yok” açıklamasında bulundu. Ayrıca “Beni kim istifaya çağırabilir, beni seçen delgeler. Demokratik yollardan seçilmiş insanız.” dedi

Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk’a yapılan saldırı sonrası Ümit Özdağ Twitter üzerinden tepki gösterdi:

Saldırıya tepki gösterenlerden biri de Koray Aydın oldu. Aydın yazılı olarak yaptığı açıklamada

“Ülkücüleri, demokratik tercihleri sebebiyle ayrıştırmak, ötekileştirmek ve ülküdaşlık hukukunu zedelemek büyük vebaldır. MHP ve Ülkücü Hareket’i kendi gündemi ve önceliği olmayan bir konu yüzünden birbirine düşürenleri, ne ülkücüler ne de tarih affetmeyecektir. Sağduyu galip gelmeli, demokratik kurallar işlemeli, her aşaması baskı ve dayatmalarla gelen Partili Cumhurbaşkanlığı sandığa gömülmelidir.” dedi.

İsmail Koncuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada referandumdaki tavrını şu sözlerle dile getirmişti:

“Tabi ki hayır diyeceğim.Ben kuvvetler ayrılığına inanan bir insanım .Kuvvetler birliğine asla evet demem,bu kendimi ve geçmişimi inkar anlamına gelir.Bu düşüncem şu veya bu kişiye destek veya karşı olmak olarak da görülemez.Ülke geleceği için mevcut demokratik parlamenter sistemin ve kuvvetler ayrılığı üzerine bina edilmiş sistemin daha da güçlendirilerek devamından yanayım.Bu benim şahsi kanaatimdir ve asla değişmez.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.