Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da sol ittifakın Cumhurbaşkanı adayı Benoît Hamon

Fransa’da sol ittifakının Cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Ön seçimlerde eski Başbakan Manuel Valls’i geride bırakan Benoît Hamon, Sosyalist Parti’nin önderliğindeki sol ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girecek.

Sol ittifakının Pazar günü yapılan ön seçimlerin ikinci turunda yüzde 59 oy alan Benoit Hamon, rakibi Manuel Valls’i geçerek adaylık yarışının galibi oldu. 49 yaşındaki Hamon daha önce Eğitim Bakanlığı yapmıştı. Sosyalist Parti’nin sol kanadına mensup olan Hamon’un liderliğinde partinin daha “sol” bir söylem benimsemesi bekleniyor. Böylece Parti, Hamon liderliğinde, Sosyalist Partili mevcut Cumhurbaşkanı François Hollande’ın popülarite ve halk desteği kaybını gidermeye çalışacak. Hamon, ön seçim sonrası yaptığı konuşmada Fransa’daki diğer sol güçlere de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Finlandiya’da denenmeye başlanan ve her yetişkine, her ay, herhangi bir şart öne sürülmeden belli bir miktar ücret ödenmesi anlamına gelen “temel gelir uygulaması”, Hamon’un en dikkat çekici vaatlerinin başında geliyor. Hamon ayrıca, marihuananın yasallaştırılması gerektiğini de savunuyor. Mesai saatlerini düşürmek de Hamon’un diğer vaatleri arasında.

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 23 Nisan’da, ikinci turu ise 7 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Son anketler, Sol cepheyi, aşırı sağ Ulusal Cephe ve merkez sağ koalisyonun ardından üçüncü sırada gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.