Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK ile 4464 kişi ihraç edildi

Olağanüstü Hal kapsamında hazırlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yeni KHK ile 4 bin 464 kamu görevlisi ihraç edildi. 17 kişi ise görevi  iade edildi.

 

Dün akşam yayımlanan son KHK ile YÖK bünyesindeki 330 akademik personel görevden atıldı.  En fazla akademisyenin uzaklaştırıldığı Ankara Üniversitesi’nden toplam 70 kişi ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. İbrahim Kaboğlu ile Türkiye’ye klinik nöropsikolojiyi getiren isim olarak bilinen 82 yaşındaki Prof. Öget Öktem Tanör de bulunuyor. İhraç edilen akademisyenlerin 115’i, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza atmıştı.

Yeni KHK ile ayrıca Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 585, İçişleri Bakanlığından 49, Emniyet Genel Müdürlüğünden aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 417, Jandarma Genel Komutanlığından 893 kişi görevden atıldı.

“Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı oldukları” gerekçesiyle görevden alındıkları belirtilen kişilere bir tebligat yapılmadan haklarında işlem uygulanacak.

Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata ve kamu görevlerine yeniden kabul edilmeyecek, doğrudan veya dolaylı görevlendirilemeyecek. Taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak; her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak.

Ayrıca ihraç edilen kişilerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilecek ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecek. Özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı da olamayacak olan bu kişiler hakkında bakanlıkları ve kurumlarınca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunularak pasaportları iptal edilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.