Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliği düştü

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın kesinleşmiş ceza kararı gerekçe gösterilerek milletvekilliği düşürüldü.

Gazeteci Yurdagül Şimşek, karar sonrası mecliste yaşananları değerlendirdi

“Milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin hüküm Anayasa’nın 84. maddesinde var. Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşmesi bu maddenin ikinci fıkrasına göre düştü. Hükümde şöyle diyor: Bir milletvekilinin hakkında açılan davanın kesinleşmesi durumunda bu karar bir tezkere ile meclise gelir ve meclis’te o günkü oturumu yöneten başkan vekili tarafından okutulur ve okunduğunda da o kişinin milletvekilliği düşer hükmü var.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/308824161″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 5 ay hapis cezası verildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Doğubayazıt 2. Asliye Ceza Mahkemesince “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve devletin kurum ve organlarını aşağıladığı” gerekçesiyle 5 ay hapis cezası verildi.

Yargıtay tarafından cezası onanan Yüksekdağ hakkındaki karar TBMM’de okundu. Ayrıca TBMM’nin resmi internet sitesinde de Figen Yüksekdağ’ın ismi ‘Milletvekilliği Sona Erenler’ başlığı altına eklendi.

C5MRPmxW8AIMLi6

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.