Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara merkezli 20 ilde “FETÖ” operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu’nun “FETÖ” operasyonu kapsamında yürüttüğü soruşturmada Ankara merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Bu kapsamda örgütün Ankara yapılanmasına ilişkin, aralarında örgütün yönetici kadrolarının da bulunduğu 265 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda şuana kadar aralarında örgüt yöneticileri, bölge temsilcileri ve öğrenci sorumlularının da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ifade işlemleri için Ankara emniyet müdürlüğüne getirildi. Devam eden operasyonda gözaltı sayısının artması bekleniyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı operasyonlarda ise KHK ile kurumdan ihraç edilen biri daire başkanı olmak üzere Hazine Müsteşarlığı’nın 9 eski çalışanı gözaltına alındı. Şüphelilerin cep telefonlarında Bylock uygulamasını kullandıkları tespit edildi.

İstanbul’da 8 hakim tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, meslekten ihraç edilen ve gözaltı kararı bulunan 54 hakimden 8’i tutuklandı, 46’sı adli kontrolle serbest bırakıldı. Tutuklanan hakimler arasında hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için belediye otobüsünde tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu’nu ilk duruşmada tahliye eden Anadolu Adliyesi 40. Asliye Ceza Hakimi İbrahim Uyanık da var.

Kayseri ve Bursa’da gözaltılar

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, KHK ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği üyesi olan ve meslekten ihraç edilen 25 öğretmen hakkında, Bylock kullandıkları iddiasıyla gözaltı kararı verildi. Kayseri ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda  23 eski öğretmen gözaltına alındı.

Bursa’da eski Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer D. gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Tamer D.’nin kurumun kendisine tesis ettiği cep telefonundan Bylock uygulamasını kullandığı tespit edilmişti.

Malatya merkezli operasyonda 19 kişi gözaltına alındı

Malatya merkezli operasyonda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesinde çalışan ve meslekten ihraç edilen 19 kişi gözaltına alındı. Firari 1 zanlı ise aranıyor.

Zonguldak merkezli operasyonda 6 kişi gözaltına alındı

Zonguldak merkezli 5 ilde yapılan operasyonlarda Bylock kullandıkları şüphesiyle 6 kişi gözaltına alındı. Beşi meslekten ihraç edilen eski akademisyen, biri örgütün kapatılan bir kurumunda çalışan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Kars’ta 10 kişi tutuklandı

Bylock kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan ve aralarında doktor, veteriner, mühendis ve memurlarında bulunduğu 16 kişiden 14’ü yakalandı. Zanlılardan 10’u Bylock kullandıkları gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uşak’ta 6 kişi tutuklandı

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma doğrultusunda 11 kişi gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri savcılık tarafından salıverildi. 10’u ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan 6’sı “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütüne yardım” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hazırlayan: Aytuğ Özçolak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.