Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

36. İstanbul Film Festivali biletleri satışa çıktı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali’nin biletleri 25 Mart Cumartesi günü satışa çıktı. Biletlere Biletix satış kanalları, Atlas ve Rexx sinemasındaki gişelerden ulaşılabilir.

36. İstanbul Film Festivali, bu sene 5-15 Nisan tarihleri arasında 186 uzun metraj ve 17 kısa metraj filmle ‘’Kaldır Kafanı’’ sloganıyla izleyicisiyle buluşacak. Festival boyunca 21 bölümde 61 ülkeden 207 yönetmenin toplam 203 filmin gösterilmesinin yanı sıra, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla konserler ve özel etkinlikler yapılacak.

Bilet Fiyatları

Film Festivali’nde biletler 20 TL. Ancak öğrenci ve 65 yaş ve üstü izleyiciler için 14 TL’den satışa sunuluyor. Tüm 21.30 seansları ise 20 TL’den satışta.

Öğrenciler için 1 TL’lik biletler

Festivalde haftaiçi 11.00,13.30 ve 16.00 seanslarında biletler öğrenciler için 1 TL’ye satışa çıktı. Bu biletleri satın alan izleyicilerin salon kapısında kimliği göstermesi zorunlu. Aynı zamanda biletler salonun kapasitesiyle sınırlı.

Ian McKellen İstanbul Film Festivali’nde

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde ‘’Gandalf’’a hayat veren Ian Mckellen film festivaline katılacak ve festival dahilinde onur ödülü alacak. Ödülünü 4 Nisan Salı günü, İstanbul Film Festivali açılış gecesinde alacak olan Mckellen, ayrıca 7 Nisan Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi’ndeki festival sohbetinde de hayranlarıyla buluşacak.

İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri Verilecek

İstanbul Film Festivali kapsamında verilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl, Senarist Barış Pirhasan, Oyuncu Selma Güneri, sinema ve tiyatro oyuncusu Macit Koper, görüntü yönetmen Çetin Tunca’ya verilecek. Ödüller 4 Nisan Salı akşamı 36. İstanbul Film Festivali açılış töreninde sahipleriyle buluşacak.

Festivalin ‘’Sinema Emek Ödülü’’ ise geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Mithat Alam’a verildi. Mithat Alam, festivalin ‘’Sinema Emek Ödülü2ne layık görüldü.

İstanbul Film Festivali’nde yarışma da var

İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek olan yarışma 8 Nisan’da başlayacak. Uluslararası ve Ulusal Altın Lale, FACE sinemada İnsan Hakları, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film yarışmaları yapılacak. Bu alanlarda ödül kazanan filmler, 14 Nisan Cuma günü düzenlenecek 36. İstanbul Film Festivali Ödül Töreni’nde açıklanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.