Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Payidar Tüfekçioğlu yaşamını yitirdi

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Payidar Tüfekçioğlu, karaciğer yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar Devlet Tiyatroları’nda oyunculuk yapan; oyunculukla birlikte yürüttüğü seslendirme sanatçılığında ise 35 yılı geriden bırakan Payidar Tüfekçioğlu, karaciğerinde yaşadığı sorunlar sebebiyle bir süredir tedavi görüyordu. Geçtiğimiz hafta yakınları ve sanatçı dostlarının sosyal medya hesaplarından,  geçirdiği ameliyat sonrası kan ihtiyacı olduğu belirtilen Tüfekçioğlu, karaciğer nakli için donör bekliyordu.

Başta Morgan Freeman olmak üzere; Alain Delon, Bruce Willis, Kenan İmirzalıoğlu gibi isimleri seslendiren ve 5 binden fazla dublajda yer alan Tüfekçioğlu, 2015 yılında belgesel çekimleri için ülkemize gelen Morgan Freeman’la bir araya gelmişti. Tüfekçioğlu, mart ayında seslendirme sanatçılığı üzerine verdiği röportajda mesleğin en önemli sorununu;  “ en büyük sorunumuz para. Birkaç istisna dışında birçok dublaj sanatçısı yoksulluk içinde yaşıyor” sözleriyle ifade etmişti.

2007 Afife Jale Ödülleri’nde, yer aldığı “Yeraltından Notlar” oyunundaki Bay X rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne sahip olan Tüfekçioğlu, tiyatro dışında televizyon ve sinemada da pek çok yapımda yer aldı. 2009 yılında Devlet Tiyatroları’ndan emekli olduktan sonra ağırlıklı olarak televizyon yapımlarında yer alan Tüfekçioğlu, son olarak TRT’de yayınlanan “ Yunus Emre Aşkın Yolculuğu” dizisinde Taptuk Emre karakterini canlandırıyordu.

Uzun yıllar hizmet ettiği Devlet Tiyatroları, Tüfekçioğlu’nun ölümü üzerine  internet sitesinde “Değerli Oyuncumuz sevgili Payidar Tüfekçioğlu’nu kaybettik acımız sonsuzdur” mesajını paylaştı.

Bir süre Çapa Tıp Fakültesi’nde tedavi gördükten sonra Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan ve orada hayatını kaybeden Tüfekçioğlu’nun cenazesi, Cuma günü saat 11.00’de Üsküdar Tekel Sahnesi’nde düzenlenecek anma töreninin ardından Çengelköy mezarlığına defnedilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.