Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da polis skandalı: Gençler eğlenmek ister!

Önümüzdeki hafta Hamburg’da düzenlenecek G20 Zirvesi’nde Hamburglu meslektaşlarına takviye amacıyla Berlin’den sevkedilen 300 polis hafta sonu büyük bir kutlama yaptı. Yoğun alkol tüketildiği hatta grup seks yapıldığı iddia edilen partinin fotoğrafları sosyal medyaya düşünce Hamburg Polisi olaya tepki gösterdi. 300 kişilik grup Berlin’e geri yollanırken Berlin Polisi Facebook sayfasından eğlenceyi bu sözlerle savundu: ‘Gençler eğlenmek ister. ‘

G20 Zirvesi öncesi Almanya’da hummalı bir hazırlık var ve bu hazırlığın en önemli kısmı güvenliği sağlamak. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderlerinin buluşacağı zirvenin ağır yükünü sadece Hamburg Polisi’nin çekemeyeceğini düşünen Alman güvenlik güçleri başta Berlin olmak üzere bir çok bölgeden takviye kuvvetler yönlendirmiş.

Berlin’den gönderilen 300 polis Cumartesi akşamı yerleştirildikleri konteynırlarda bir parti düzenledi ve bu partinin görüntüleri Almanya’yı sarstı. Sosyal medyada ve gazetelerde paylaşılan görüntülerle, düzenlenen eğlencede yoğun alkol kullanıldığı ve açık alanda seks yapıldığı iddia ediliyor. Parti görüntülerinde elinde silah olan bir polisin masa üzerinde dans ettiği de görülüyor.

Hamburg Polisi olaya sert tepki göstererek Berlin’den gelen polisleri geri gönderse de Berlin Polis Teşkilatı olayda yapılan en büyük yanlışın eğlencenin açık alanda düzenlenmesinin olduğunu savunuyor.

Berlin Polisi’nin sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada parti düzenleyen polislerin özel hayatlarının kendilerini ilgilendirdiği savunuluyor:

Berlin Polisi Sözcüsü Thomas Neuendorf  ‘Meslektaşlarımızın oradaki davranışları talihiz oldu açıklamasını yaparken, ortada herhangi bir suç ve soruşturma olmadığını sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler