Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lübnan Ordusu’nun mülteci kampı baskınında 5 canlı bomba kendini patlattı

Lübnan’da Suriyeliler’in kaldığı mülteci kamplarına düzenlenen operasyonda beş intihar bombacısı kendini patlattı. Bir çocuk hayatını kaybetti, yedi asker yaralandı.

Lübnan’ın Suriye sınırında bulunan Arsal kentinde, Suriyeliler’in kaldığı mülteci kampına Lübnan Ordusu operasyon düzenledi. Kamp içindeki silahlı kişilere yönelik operasyonda, beş intihar bombacısı kendini patlattı.

Lübnan Ordusu’nun açıklamasına göre, dört intihar bombacısının El Nur kampında yaptığı saldırıda üç asker yaralanırken, küçük bir mülteci kız hayatını kaybetti. AFP haber ajansının aktardığına göre ölen kız çocuğu iki buçuk yaşındaydı.

Bir diğer intihar saldırısı, El Qariyeh mülteci kampı yakınında meydana geldi. Ayrıca başka bir saldırgan da attığı el bombasıyla dört askeri yaraladı.

Lübnan Ordusu, teröristleri yakalamak ve silahlara el koymak için yapılan operasyonların devam ettiğini duyurdu. Görgü tanıkları, yaralanan askerlerin helikopterle hastaneye sevkedildiği bölgeden çatışma seslerinin gelmeye devam ettiğini bildiriyor.

Lübnan ile Suriye sınırında, uzun süredir ordu güçleri ile IŞİD ve Fetih El Şam (eski El Nusra) militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. Bugünkü operasyonların yapıldığı sınır kenti Arsal’daki mülteci kamplarında en 70 bin Suriyeli mülteci yaşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.