Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yasemin Adar Dünya Şampiyonu ilk kadın milli güreşçimiz oldu

Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye altın madalya kazandıran tek kadın güreşçi unvanının sahibi Yasemin, bir ilke daha imza atarak Dünya Şampiyonu olan ilk kadın milli güreşçimiz oldu.

Güreş Dünya Şampiyonaları’nda finale yükselen ilk kadın milli güreşçimiz olan Yasemin Adar, Belaruslu Vasilisa Marzaliuk ile altın madalya mücadelesine çıktı.

Karşılaşmaya iyi başlayan ve 2 – 0 öne geçen milli güreşçimiz, daha sonra rakibinin 4 puanına engel olamadı. Mücadelede 4 – 2 gerideyken 2 puan kazanan Yasemin, Belaruslu sporcunun antrenörünün itirazının reddedilmesiyle 1 puan daha aldı ve maçı 5 – 4 galip tamamladı.

Karşılaşmanın bitiminde Türk bayrağı ile tur atan Yasemin, büyük bir sürpriz yaşadı.
Mindere çiçek ve yüzükle çıkan Erdem Yiğit, diz çökerek Yasemin Adar’a evlilik teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden milli güreşçimiz, yüzüğü parmağına takarak Erdem Yiğit’e sarıldı.

yasemin adar

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.