Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alec Baldwin aldığı Emmy ödülünü ABD Başkanı Trump’a ithaf etti!

69. Emmy Ödülleri Sahiplerini buldu

Televizyonun Oscarları olarak nitelendirilen 69.Emmy ödülleri Los Angeles Microsoft Theatre’da düzenelenen tören ile sahiplerini buldu. CBS’ten canlı yayınlanan ödül töreninin sunuculuğunu Stephen Colbert’in yaptı. “The Handmaid’s Tale” ve “Big Little Lies” öne çıkan yapımlar oldu.

Geçtiğimiz bir kaç sene içinde popülerleşen internetten dizi ve film izleme platformları “Netflix”, “Amazon” ’dan sonra “Hulu”’ da “The Handmaid’s Tale” ile ödül kazanan platformlar arasına girdi, “Hulu” ilk defa katıldığı Emmy ödül törenine 18 adaylıkla girdi. Margaret Atwood’un distopik bir bilim kurgu hikayesinden uyarlanan “The Handmaid’s Tale” ise geceyi 3 ödül ile kapadı. Dizinin başrol oyuncusu Elisabeth Moss en iyi kadın oyunu ödülünü kazandı. Dizinin kadın yönetmeni Reed Morano ise Drama dalında en iyi yönetmen ödülü kazanan isim oldu.

https://youtu.be/PJTonrzXTJs

 

Ed Harris ve Anthony Hopkins gibi isimleri kadrosunda bulunduran HBO yapımı “Westworld” ise 22 adaylığı bulunmasına rağmen ödül kazanamadı. HBO’nun fenomen yapımı “Game of Thrones” ise adaylıkların belli olmasından sonra yayınlandığı için ödül törenine katılamadı. Yönetmenliğini Paolo Sorrentino’nun yaptığı, başrollerinde Jude Law ve Diane Keaton’ın yer aldığı “The Young Pope” dizisi de bekleneni veremedi. HBO’nun Amerika başkanlığına dair politik komedi dizisi Veep ise 3 yıldır üst üste en iyi komedi dizisi ödülünün sahibi oldu. 6 sezondur yayınlanan dizinin başrolu Julia Louis Dreyfus canlandırdığı Amerikan başkanı rolü 6.kez aldığı ödül ile en çok Emmy kazanan kadın oyuncu oldu.

Geceden ödülle dönen yapımlardan biri de “Saturday Night Live” oldu. Programda yaptığı Donald Trump taklidi ile ses getiren Alec Baldwin, Komedi dizilerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı.  Aynı programda Hillary Clinton taklidini yapan isim Kate McKinnon ise aynı dalda yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazandı. Alec Baldwin aldığı ödülü “Sonunda Sayın Başkan, Emmy’niz burada” diyerek Trump’a ithaf etti.

https://youtu.be/wFin3SylCZY

 

“This is Us” dizisindeki rolüyle Sterling K Brown, Andre Braugher’den sonra aynı dalda ödül kazanan Afrika Amerika’lı erkek oyuncu oldu. 20 yıldır drama dizilerinde en iyi erkek oyuncu ödülü alan Afrika amerikalı aktör yoktu.

Oscar ödüllü oyuncular Nicole Kidman ve Reese Witherspoon gibi Hollywood aktristlerin başrolunde olduğu “Big Little Lies” mini serisi ise 4 ödül kazanarak gecenin en çok ödül alan yapımlarından biri oldu.

Primetime televizyon yayınlarına dağıtılan ödüllerin son bir kaç senedir internet platformlarında yayınlanan dizilere gittiği ise dikkat çeken bir unsur. Özellikle izleyici profilinin internetten tarihini ve saatini kendine göre oluşturduğu dizilere yöneldiği ise ödüllerin dağılımı ile de görülebliyor. İzleyiciler  saati ve tarihi televizyon kanalı tarafından belirlenen “To be Continued” (devam edecek) tarzı izleme alışkanlıklarını değiştirip, paket olarak bütün bölümleri ve sezonları yayınlanmış intenet yapımlarına yöneliyor. İnternet platformlarına ve yapımlarına ayrılan bütçeler ise gün geçtikçe artıyor.

Ödül kazananların listesi ise şöyle;

En İyi Drama Dizisi: The Handmaid’s Tale

En İyi Komedi Dizisi: Veep

En İyi Mini Dizi: Big Little Lies

En İyi TV Filmi: Black Mirror: San Junipero

Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu: Elisabeth Moss, The Handmaid’s Tale

Drama Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu: Sterling K. Brown, This Is Us

Komedi Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus, Veep

Komedi Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu: Donald Glover, Atlanta

Mini Dizide En İyi Kadın Oyuncu: Nicole Kidman, Big Little Lies

Mini Dizide En İyi Erkek Oyuncu: Riz Ahmed, The Night Of

Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ann Dowd, The Handmaid’s Tale

Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: John Lithgow, The Crown

Komedi Dizisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Kate McKinnon, Saturday Night Live

Komedi Dizisinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Alec Baldwin, Saturday Night Live

Mini Dizi veya TV Filminde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Laura Dern, Big Little Lies

Mini Dizi veya TV Filminde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Alexander Skarsgard, Big Little Lies

En İyi Yarışma Programı: The Voice

En İyi Sohbet Programı: Last Week Tonight With John Oliver

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.