Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barzani’nin basın danışmanı bağımsızlık referandumunun ertelenme şartlarını açıkladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin basın danışmanı Kifah Sincari, Rus medya organı Sputnik’e yaptığı açıklamada; Bağdat yönetimi, ABD ve Birleşmiş Milletler’in bazı garantiler verilmesi halinde Irak Kürdistanı’ndaki bağımsızlık referandumunun ertelenebileceğini söyledi. Sincari şöyle konuştu:

“Son birkaç saatte Mesud Barzani, referandumun ertelenmesini isteyen taraflara, bazı garantilerin verilmesi halinde, isteklerini yerine getirmeyi, yani referandumu ertelemeyi teklif etti. Bu garantiler sağlanırsa referandumu erteleriz ve 25 Eylül’de bu başarıyı kutlarız.”

Sincari söz konusu garantileri ise şöyle sıraladı: Referandum için başka bir tarih belirlenmesi, sınırların belirlenmesi için Irak merkezi hükümetiyle görüşmelere başlanılması, su kaynaklarının paylaşımı ile ilgili konular üzerinde ve Kerkük, Sincar gibi tartışmalı yerlerin statüsünün belirlenmesi için görüşmelere başlanması.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.