Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın eski kampanya danışmanı, Kürdistan referandumu için çalışıyor

ABD Başkanı Trump’ın kampanya sorumlusu olan ve Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesine ilişkin soruşturmanın merkezinde yer alan Paul J. Manafort, Irak Kürdistanı bağımsızlık referandumunun  gerçekleşmesi için Mesud Barzani için çalışıyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın kayıtlarına göre, Kürdistan Bölgesel Yönetimi, son üç yıl içerisinde Washington’da Demokratlar ve Cumhuriyetçilerle yakın bağları olan lobicilik firmalarına 1.5 milyon doları aşkın bir para ödemiş. Öte yandan, Erbil, Washington’da iki partiden de bağımsızlık lehine destek alabilmek için çeşitli düşünce kuruluşları ve akademisyenlerle işbirliği yapıyor.

New York Times’ın haberine göre, birkaç ay önce bir aracı vasıtasıyla Mesud Barzani’nin oğlu Mesrur Barzani ile görüşen Manafort, referandumun Batı tarafından tanınması için çalışmayı kabul etmiş. Bölgeyi ziyaret eden Manafort, Barzani ailesinin müttefiklerine referandum hususunda yardım ediyor.

Mesrur Barzani’nin sözcülüğünü yapan ve aynı zamanda Mesud Barzani hükümetinin güvenlik konseyi başkanlığını yürüten bir kişi, Manafort’un “referandum sürecine ve sonrasına yardım için işe alındığını” New York Times’a teyit etti. Ancak isminin verilmesini istemeyen sözcü, Manafort’un görevinin ayrıntılarını paylaşmayı reddetti. Manafort’un Trump’la olan bağları sebebiyle işe alınıp alınmadığının sorulması üzerine sözcü, referandum ve küresel ilişkiler konusundaki tecrübesi sebeiyle işe alındığını söylemekle yetindi. Sözcü, Manafort’a kimin ne kadar para ödediğini de açıklamadı.

Manafort’un Kürdistan referandumu ile bağlantısına ilişkin sorulara Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı da henüz yanıt vermedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.