Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriyeli muhalif aktivistlerden Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat İstanbul’da öldürüldü

Suriyeli muhalif aktivistlerden Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat yaşadıkları evde boğazları kesilmiş olarak bulundu.

DHA’nın haberine göre Üsküdar, Bahçelievler Mahallesi Yangaç Sokak’ta oturan 22 yaşındaki Halla Barakat’a telefon ile ulaşamayan arkadaşları evine geldi. Kapının açılamaması üzerine kızın arkadaşları durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipleri çilingir yardımıyla kapıyı açtırdı. Eve giren polis ekipleri Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat’ı ölü buldu.

Ekran Resmi 2017-09-22 12.57.39

Kapıda zorlama izi yok

Katil zanlılarının cesetlerin üzerine kokmayı engellemek için deterjan döktükleri tespit edildi. Cesetler Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürerken, olayı gerçekleştiren faillerin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı. Kapıda zorlama izine rastlanmazken, anne ve kızın daha önce tehdit aldığı iddia edildi.

Orouba Barakat, Suriye’deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili röportajları bulunmaktaydı. Anne Orouba Barakat, Suriye’de savaşın başlamasının ardından İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldı. Daha sonra İstanbul’a geldi. Halla Barakat’ın Ortadoğu’ya yönelik haberler yapan Orient News’te editör olarak çalıştığı belirtildi.
Ekran Resmi 2017-09-22 13.01.57 (1)

Mavi Marmara aktivistlerinden Shaaza Barakat sosyal medyadan duyurdu

Mavi Marmara aktivistlerinden olan Shaaza Barakat, ablası Orouba Barakat ve yeğeni Halla Barakat’ın  öldürüldüklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

Shaaza Barakat sosyal medya hesabından; ”bıçaklamışlar… 40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifşa ederdi. Şimdi o ve kızı Halla’nın ismi manşetlerde… Bunu yapanlar, zulüm sizi nerede olursanız olun bulacak! Bu yaptığınız, Allah katında kaybolmayacak”  yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.