Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yıldız Savaşları’ndan Yoda ile Suud Kralı Faysal’ın muhabbeti

Suudi lise öğrencilerine dağıtılan Sosyal Bilgiler kitabında, Kral Faysal’ın 1945 yılında Birleşmiş Milletler Sözleşmesini imzaladığı meşhur fotoğrafta gözden kaçan bir detay vardı. Yıldız Savaşları’nın ünlü Jedi ustası Yoda, Kral Faysal’ın yanında tarihi sözleşmenin imzalandığı anda kendisine eşlik ediyordu.

yoda

Resmin orjinali ise “Abdullah Al Shehri” adında Suudi bir sanatçıya ait. “Shaweesh” takma adıyla üretim yapıyor. Özellikle pop kültür ikonlarını tarihi fotoğraflarla birleştiren sanaçtı yaptığı açıklama Suudi yönetiminden herhangi bir tepki almadığını söyledi. Özellikle resmin popülerleşmesinden sonra Kral Faysal ve Yoda hayranlarından güzel tepkiler aldığını da eklemiş.

Fakat resmin kitaba nasıl girdiği ise bilinmiyor. Durumun fark edilmesinin ardından ve fotoğrafın Twitter’da fenomen haline gelmesinden sonra Suudi Eğitim bakanı Ahmad Al-Issa yaptığı açıklamada fotoğrafın kitaba girmesi hakkında “istenmeyen hata” ifadesini kullanırken, kitabın toplatılmasına dair çalışmalar da başladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.