Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’in partisinin kurucuları arasında DSP’li iki eski bakan

Meral Akşener’in Ekim ayında kurmayı planladığı partinin kurucuları arasında DSP’nin iki eski bakanı Suat Çağlayan ve Aydın Tümen var. Partinin kurucuları arasında yer alan bir diğer siyasi isim ise Doğru Yol Partisi’nin eski bakanları arasında yer alan Necmettin Cevheri’nin oğlu Cevher Cevheri. Cevher Cevheri, 20. Dönem TBMM’de DYP Adana milletvekili olarak bulunmuştu. AKP eski Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu da Akşener’in açıkladığı kurucular kurulunda yer alan siyasi isimler arasında. Kurucular arasında Halk ozanı Aşık Veysel’in torunu işkadını Çiğdem Özer ve 15 Temmuz darbe girişimine direnen gaziler arasında yer alan emekli emniyet müdürü Fatih Eryılmaz da bulunuyor.

Meral Akşener’in kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alacak bazı isimler:

Büyükelçi Ahmet Erozan, DSP’li eski bakan Aydın Tümen, hukuk mezunu ev kadını Berna Sukas, DYP Eski Adana Milletvekili Cevher Cevheri, Aşık Veysel’in torunu işkadını Çiğdem Özer, Elif Gökdemir, 15 Temmuz gazisi Fatih Eryılmaz, eğitim ataşesi Erdoğan Bozdemir, işkadını Fulya Yasemin, üstdüzey Yönetici Hatice Bilici, iki gözünü terörle mücadele sırasında kaybetmiş Gazi Hüseyin Özlük, eski AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Mühendis Orhun Ertürkmen, DSP’li Eski Bakan Suat Çağlayan, üstdüzey Yönetici Taylan Yıldız, Büyükelçi Tugay Uluçevik, üstdüzey yönetici Ersagun Yücel, avukat Nafi Özgür.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.