Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mahsuni Karaman: “Ayşe öğretmenin beyanları asla kriminalize edilecek beyanlar değildir”

Beyaz Show adlı programa telefonla bağlanıp “Çocuklar ölmesin” diyen Ayşe öğretmenin 1 yıl 3 aylık cezası onaylandı. Ayşe öğretmenin avukatı Mahsuni Karaman, “Bu meseleyi hukuken ifade hürriyeti anlamında bile tartışmak ayıptır” dedi.

8 Ocak 2016 yılında Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show adlı programa Diyarbakır’dan telefonla katılan ve burada öğretmenlik yapan Ayşe Çelik, bölgede yaşananlara dikkat çekmek için söyledikleri sebebiyle hakkında ‘’terör örgütü propagandası’’ suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 Nisan 2017’de Ayşe Çelik’i ‘’terör örgütü propagandası’’ yaptığı iddiasıyla TMK 7/2’den 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Ayşe öğretmenin avukatları karara itiraz etmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi ise hapis cezasını onayladı.

Cezanın onaylanmasının ardından Ayşe Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman karara dair, “Ayşe Çelik’in beyanları asla kriminalize edilecek beyanlar değildir. Bu meseleyi hukuken ifade hürriyeti anlamında bile tartışmak ayıptır” dedi.

Ayşe öğretmenin söylediklerinin hiçbir şekilde örgüt propagandası olmadığının altını çizen Karaman şöyle devam etti:

“Birileri çocuklar ölüyor demek zorunda kalıyor. Ayşe Çelik bunu yapıyor. Ayşe Çelik, örgüt yaptı, devlet yaptı demiyor. Sonuca işaret ediyor ve o dramın önlenmesi için kamuoyunda bir hassasiyet yaratmak istiyor. Tek amacı budur. Ayşe Çelik’in herhangi bir örgütle ilişkisi yoktur. Bu beyanlarda bulunurken de herhangi bir örgütün yöntemlerini övücü, meşru kılıcı bir şekilde de hareket etmiyor. Sadece düşüncelerini dile getiriyor. İnsani yardım çığlığını dile getiriyor”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler