Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hasan Cemal’in iki cezası onaylandı, beraati bozuldu

İstinaf mahkemesi Gazeteci Hasan Cemal hakkındaki üç dosyayı karara bağladı. Cemal’e “Terör örgütü propagandası” iddiasıyla verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası onandı, ceza iki yıl ertelendi. Mahkeme, “Silahlı terör örgütünün açıklamalarını yayınlama” iddiasıyla verilen 6 bin liralık adli para cezasına ilişkin kararı da onadı. İstinaf Mahkemesi, Cemal hakkında verilen bir beraat kararını ise bozdu.

Hasan Cemal’in beraat kararının bozulduğu karar Cemal’in “Kürt sorununa çözüm süreci ” olarak adlandırılan dönemde yazdığı “Çekilme günlüğü ” başlıklı yazılar. İstinaf Mahkemesi, bozma gerekçesinde davaya konu yazıda PKK’nın açık bir şekilde yasal bir oluşum gibi gösterildiğini, terör örgütü üyelerinin gerilla olarak gösterilmek suretiyle meşru bir savaş içerisinde oldukları anlamında övücü ifadeler kullanıldığını, bu suretle terör örgütü propagandası yapıldığını “ belirtti.

Onaylanan cezalar

Hasan Cemal’in bir yıl üç ay hapis cezasının onandığı karar ise yine Hasan Cemal’in bir yazısı ile ilgili. Cemal söz konusu yazıda , “Silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak” iddiasıyla bir yıl üç ay hapis cezası almıştı. Hapis cezası iki yıl ertelendi.

İstinaf mahkemesi’nin onayladığı son karar ise Hasan Cemal’in 15 Haziran 2016 tarihinde Özgür Gündem gazetesinin bir günlüğüne geçici yayın yönetmenliğini yapması ile ilgili. Cemal’e “Terör örgütünün açıklamalarını yayınlama” iddiasıyla 6 bin TL’lik adli para cezası verilmişti.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.