Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Times: Michael Flynn savcıyla işbirliğine gitmiş olabilir

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’ın, hakkındaki Rusya soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Robert Muller ile işbirliği yapmış olabileceği ileri sürüldü.

Amerikan New York Times (NYT) dört farklı kaynağa dayandırdığı özel haberinde, Flynn’in avukatlarının kısa bir süre önce “çıkar çatışması” yaratabileceği gerekçesiyle Trump’ın hukuk ekibine “kendileriyle bilgi paylaşımında bulunmayacağını” ilettiğini yazdı. Bu gelişme Flynn’in soruşturmayı yürüten Özel Müfettiş Robert Muller ile anlaşmaya vardığı veya anlaşma için görüşmeler yürüttüğü iddiasını güçlendirdi. Bilindiği gibi Mueller, Rusya’nın Kasım 2016’da yapılan ABD seçimlerine Trump lehine müdahale edip etmediğini ve Trump’ın kampanya sorumlularının Rus yetkililerle işbirliği yapıp yapmadığını soruşturuyor. Flynn bu soruşturmanın en kritik ismi.  .

Trump’ın avukatları Flynn’in işbirliğine gitme nedenini, Flynn ve oğlu Michael Flynn Jr’ın geçmişte işledikleri kimi suçların ortaya çıkarıldığı iddiasına dayandırıyor.

Flynn’in, Başkanlık seçimi kampanyası sürerken dönemin Rus Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüştüğü ancak görüşmenin içeriği ile ilgili Başkan Yardımcısı Mike Pence ve diğer yetkililere eksik ve yanlış bilgi verdiği belirtiliyor.

Tüm bunlara ek olarak, soruşturmayı yürüten müfettişlerin görgü tanıklarına yönelttiği “Türk hükümetinin başkanlık seçimi kampanyası sırasında Sayın Flynn’e ödeme yaptılar mı?” sorusuna “Flynn, Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra, Türk hükümetinin kendisine 500 bin dolardan fazla ödeme yaptığını açıkladı” cevabının verildiği haberdeki bir başka bilgi.

NYT konuyla ilgili Trump ve Flynn’in avukatlarından görüş istediğini ancak taraflardan herhangi bir cevap alamadığını yazdı.

Michael Flynn ile ilgili diğer haberler

Trump’ın ekibinde ilk fire: Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn istifa etti

Michael Flynn 600 bin dolar karşılığında Ankara için neler yaptı?

WSJ’den çarpıcı haber: Özel müfettiş Mueller, Gülen’i kaçırma planını da soruşturmasına dahil etti

Gülen’in gizlice Türkiye’ye kaçırılması planında adı geçen Flynn, FBI itirafçısı olabilir

Avukatı, Flynn’in “dokunulmazlık” karşılığında itirafçı olacağı iddialarını doğruladı

Görevinden alınan savcı Bharara, Trump’ın eski danışmanı Flynn’in Türk yetkililerle yaptığı görüşmenin peşini bırakmıyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.