Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

WSJ’den çarpıcı haber: Özel müfettiş Mueller, Gülen’i kaçırma planını da soruşturmasına dahil etti

Wall Street Journal’ın haberine göre Türk yetkililerin Trump’ın Ulusal Güvenlik eski danışmanı Michael Flynn ile yaptığı Fethullah Gülen’i kaçırma planı da Özel Müfettiş Robert Mueller’in yürüttüğü soruşturma kapsamına dahil edildi.

New York Times ve NBC News geçen hafta, Rusya’nın 2016 Başkanlık seçimlerine müdahalesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Özel Müfettiş Robert Mueller ve ekibinin elinde, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’i suçlamak için yeterince kanıt olduğunu ve önümüzdeki günlerde yeni bombaların patlayacağını yazmıştı.

Geçtiğimiz Mart ayında ABD basınında çıkan haberlerde 2016’nın Eylül ayında Trump yönetiminin istifa eden ulusal güvenlik eski danışmanı Michael Flynn’in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Türkiye – ABD İŞ Konseyi Başkanı Ekim Alptekin ile Fethullah Gülen’in ABD’de itibarsızlaştırılması ve Türkiye’ye iadesi konusunda görüştüğü iddia edilmişti.

Flynn’in Trump’ın kampanya danışmanlığını yaparken Türk bakanlarla bir araya gelerek Fethullah Gülen’in gizli bir şekilde kaçırılıp Türkiye’ye götürülmesi hakkında görüştüğü iddia edilmişti. Söz konusu görüşmenin ayrıntıları, bu görüşmeye katıldığı belirtilen eski CIA başkanı James Woolsey’in ifadelerine dayanıyor. Gazeteye konuşan Woolsey, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 19 Eylül’de gerçekleşen görüşmeye, ABD’nin yasal iade süreci işletilmeden, Gülen’in çıkarılması için yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantıya sonradan dahil olduğunu belirtmişti.

James Woolsey, görüşmedeki esas fikrin Gülen’i gece yarısı gizlice kaçırmak olduğunu söylemiş; ancak konuşmaların farazi ve ucu açık olduğunu da vurgulamıştı.

Öte yandan, New York Times ve Reuters, 27 Ekim’de yayınladıkları özel haberlerinde, Türk iş adamı Ekim Alptekin ve SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın eski CIA Direktörü James Woolsey ile Fethullah Gülen’i itibarsızlaştırmak için 10 milyon dolarlık anlaşmayı görüştüklerini yazmıştı.

Alptekin ile Flynn arasındaki görüşme Trump kampanyasının Rusya’yla bağlarını soruşturan Özel Müfettiş Robert Mueller’in incelemesi kapsamındaydı. Sezgin Baran Korkmaz da ilk kez 29 Eylül’de Robert Mueller tarafından ifadeye çağrılmıştı. 10 Ekim’de ise ilk ifadesi kabul edilmeyen Alptekin de Mueller tarafından yeniden ifadeye çağrılmıştı.

Bu son gelişmenin esas önemi ise şu: Flynn’le yapılan görüşmenin soruşturma kapsamına girmesi ile birlikte, Özel Müfettiş Mueller’in yürüttüğü soruşturmanın Berat Albayrak ve Mevlüt Çavuşoğlu’na da uzanması olası.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.