Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çeçen lider Ramazan Kadirov istifa edeceğini açıkladı

2007 yılından beri Çeçenistan yönetiminin başında bulunan Ramazan Kadriov, Rusya’da bir televizyona verdiği röportajda, istifa ederek Kremlin’in halefini seçmesi için koltuğunu bırakacağını söyledi.

Çeçen lider Kadirov verdiği röportajda, “Önceleri benim gibi savaşcı ve düzeni sağlayacak birine ihtiyaç vardı, artık toplumumuz gerekli düzene ulaştı. Çeçenistan için değişim zamanı geldi” açıklamasında bulundu.

Kadirov’a halefi ile ilgili yöneltilen sorulara ise, “Bu bir ayrıcalıktır, bu görevi üstlenebilecek çok insan var” dedi.

Kadirov’un bu beklenmedik açıklaması, Putin’in dördüncü defa cumhurbaşkanlığı adayı olacağını açıklaması beklenirken geldi. Putin’in tekrar aday olması durumda seçimleri kazanması beklenirken, bazı analistlere göre Kadirov gibi politikacılarla olan ilişkisinin, seçim kampanyası sırasında rakipleri tarafından istismar edilebileceği düşünülüyor.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.