Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Batılı” gençlerin ilgisi nedeniyle Doğu Ekspresi biletleri karaborsaya düştü

TCDD’nin Ankara-Kars arası düzenlediği Doğu Ekspresi seferlerine sosyal medya sayesinde yoğun talep var.

Gazete Habertürk’ten Uzay Kesmen’in haberine göre, özellikle 18-25 yaş arası gençlerin günübirlik veya iki günlük olarak gerçekleştirdiği ziyaretler, Kars’ı sosyal medyada gündeme taşıdı ve en çok ziyaret edilen yerlerden biri haline getirdi.

Kars’a olan ilginin sebepleriyle ilgili açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ‘’Kars, tarım ve hayvancılığın yanı sıra turizm cenneti. Özellikle Kars’ta kış turizmi ağırlıkta. Sarıkamış’taki kırsal karın ve pistimizin varlığı farklı bir güzellik. Sarıkamış’ı, Ani Harabeleri’ni, Kars Kalesi’ni anlatmaya çalışıyorduk, başardık diyebiliriz. Kars- Tiflis- Bakü demiryolu projesinin tamamlanması ve tren seferlerinin başlaması artı değer kattı. Otellerimizde yüzde 100 doluluk yaşanıyor. Bu yıl daha fazla talep var. Kars’a gelmek isteyenler için Doğu Ekspresi’ne ek vagonlar ilave edildi. İlimize olan talebin en önemli sebebi kış turizmi’’ dedi.

Ucuz olduğu için gençler çok tercih ediyor

Kars Tren İstasyonu Hareket Memuru Sebahattin Koç konuyla ilgili, ‘’bir olan yataklı vagon sayısı kimi seferlerde üçe çıkartıldı. 25 Aralık’a kadar çok sınırlı sayıda bilet kaldı. Çok büyük ilgi var. Doğu Ekspresi ucuz olduğu için gençler çok tercih ediyor. 5-10 kişilik gruplar halinde geliyorlar. Akşam gelip sabah dönenler de iki gün kalan da oluyor. Kimisi istasyonda yatıyor. Kars Kalesi, Ani Harabeleri ve Sarıkamış Kayak Merkezi’ne geliyorlar’’ dedi.

‘’TCDD’nin turizm şirketlerine toplu bilet satması rant ve usulsüzlük oluşturur’’

CHP Milletvekili Zeynep Altıok, gençlerin bilet bulamama şikayetleri üzerine Twitter’dan açıklama yaptı.

 

1

2

Konuyla ilgili Habertürk’e de açıklamalarda bulunan Altıok, ‘’gezginci ve üniversite öğrencileri, Kars’a foto-tur etkinliği düzenlemek istediklerini fakat bazı turizm firmalarının tüm tren biletlerini önceden kapatması sebebiyle gidemediğine yönelik şikayetlerini iletti. Ücreti 100 lira olan yataklı vagonla yapılan yolculuğun acenteler tarafından uçuk fiyatlarla satıldığını ifade ettiler. Ocak ve şubat aylarına ait Kars treni yataklı vagon kısmının henüz sistemde dahi görünmemesine rağmen aylar öncesinden turizm şirketlerine satıldığını söylediler. TCDD’nin turizm şirketlerine toplu bilet satması rant ve usulsüzlük oluşturur. Kars’ta yaşayan vatandaşlar dahil kimse bilet alamamaktadır. Bu firmaların yasal tarihler dışında üç ay sonraya nasıl bilet alıp kimlere sattıklarını öğrenmek istiyoruz’’ dedi.

İddialar üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi.

3

20 Aralık-15 Ocak arasında Doğu Ekspresi’nde her gün için yer olduğu da bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.